Om mig

LUKA

VESTERGAARD

 

•Advisory officer på Mojo

•Präst och teolog i Svenska kyrkan

•Konstnärlig ledare för tankesmedjan Logos

•Ordförande för Teologiska och Religionsvetenskapliga föreningen vid Lunds universitet (TeRF)

•Fd organisationsledare och politiker

•Fd chefredaktör

•Fd lärare i Svenska/Engelska/Bild

CURRICULUM VITAE

 

Människan är summan av sina erfarenheter. Det menade den tyska filosofen Immanuel Kant. Det är kanske sant, men erfarenheter är inte allt, det är vad man gör med dem.

 

2003-2005 var jag förbundsordförande (språkrör) för miljöpartiet de grönas ungdomsförbund. Jag var organisationens ansikte utåt med ansvar för ledning, strategier, politiska mål och resultat. Det innebar ett demokratiskt organisationsbygge bland annat med hjälp av mediestrategier, event och kampanjer. styrelsearbete, mål och lösningar ska definieras och genomföras tillsammans.

 

Från 2005 till 2010 drev jag som publicist kreativa debatt- och kulturtidskriften Ant Intelligence (förkortat anti) med ett team på 12 medarbetare. Jag var redaktionschef och ansvarig utgivare för tidskriften. Stor vikt vid handledning av medarbetare, företagets struktur, och odlande av gruppens sammantagna kompetens genom individuell utveckling och fortbildning. Redaktionschefens ansvar att följa och vägleda processen fram till publicerad produkt. Under tiden hoppade jag på en teologisk utbildning vid Lunds universitet. Jag kombinerade teologistudierna med vetenskapsteori och studier i japanska.

 

Under tiden på universitetet var jag presidial i studentkåren. Jag var en av initiativtagarna bakom Teologiska & Religionsvetenskapliga föreningen som startades 2013, därefter dess ordförande, när humanistiska och teologiska fakulteten bildade en gemensam kår. Jag låg också bakom grundandet av Tankesmedjan Logos som sedan 2016 arbetar med teologisk nutidsdialog och idédebatt. 2008 deltog jag som en av 16 handplockade studenter på Lunds universitet i utbildningen Leadership Academy - för framtidens ledare. Under studietiden vikarierade jag också som lärare i svenska, engelska och bild för årskurserna 3-9 på en friskola i Helsingborgsområdet.

 

Efter prästvigningen 2014 arbetade jag ett antal år som präst i "stormaktskatedralernas" Karlskrona. I stadsförsamlingen var jag bland annat gymnasie- och universitetspräst, på högskolan deltog jag i det förebyggande krishanteringsarbetet, och huvudansvarig för en kreativ fredagsmässa med spontanledd liturgi.

 

2017 grundade jag konsultföretaget Mojo&Links som inriktar sig på handledning, strategisk kommunikation, ledarskap och personlig utveckling. Mojo är ett led i ett nytt socialt företagande som hjälper individer nå nya mål, både personliga och karriärmässiga. Jag är Advisory Officer vilket förutom företagsledning innebär till exempel handfast rådgivning för ansökningar och ledarskap. Företaget finns i Köpenhamn och nås lättast via hemsidan.

Copyright © All Rights Reserved 2010-2017

LUKA VESTERGAARD

 

Creatively communicative & intellectually-existentially oriented philosophic intuitive strategist.

Contact Details

You are welcome to contact me at any time in any matter. Send me an email and I promise to return to you as soon as possible.

info@lukavestergaard.com